her er min opskrift
100 g. smør
5 dl. mælk
50g gær
1,5 dl sukker
½ tsk salt
2 tsk stødt kardemumme
800gr. hvedemel
Fyld:
300 gr. smør
4 dl. sukker
4 spsk. kanel
Smør og mælk varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm. Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk. Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst.
Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig. Hæver overdækket i 40 minutter.
Imens røres fyldet sammen.
Dejen deles i to stykker, der hver rulles ud til et rektangel (ca. 20x30 cm). Fyldet fordeles på de to rektangler og de rulles stramt sammen fra den brede side. Hver rulle skæres i 20 stykker.
Den løse "snip" på hver snegl bøjes ind under sneglen og den lægges med "snippen" nedad på en bagepapirbeklædt plade eller i små papirforme. Efterhæver overdækket i 40 minutter.
Sneglene pensles med æg og bages i forvarmet ovn ved 225 grader C i 6-8 minutter.
jeg rullder dem bare ikke som der står... jeg laver "krøllsnegle"
har beskrevet det med billeder her:
https://www.baby.dk/debat/87430pi1/kageklubben/kroellsnegle.aspx
Anmeld