Hej Linda
Jeg havde graviditetsukkersyge, da jeg ventede min datter som nu er 1 mdr gammel.
Jeg fik det konstateret i uge 28 og fik så rådgivning fra en diætist på sygehuset i, hvordan jeg kunne kostregulere det. Det lykkedes fint. Jeg målte blodsukker 6 gange om dagen 2 dage om ugen for at kontrollere det og mit blodsukker lå kun ganske få gange over 6,0 - og det var de tilfælde, hvor jeg vidste, at jeg havde spist lidt ved siden af anvisningerne.
Jeg blev scannet hver 3.-4. uge af en overlæge på gyn amb, hvor de tjekkede babys størrelse. De så på mine blodsukkermålinger og spurgte generelt til, hvordan det gik.
Jeg fik at vide af overlægen, at eneste risiko for barnet var, at det spiste sig for tykt af alt det overskydende blodsukker, der kunne være i mit blod. Min datter blev dog hver gang scannet og vurderet til at være under gennemsnittet hver gang. Da hun blev født var hun 3600g - så ganske gennemsnitlig

.
Jeg fik også at vide, at den største risiko, der var i forbindelse med det , var, at jeg ville ende med at have sukkersyge efter graviditeten også, men at det skete sjældent. Dernæst vil man for altid være i højere risiko for at udvikle både sukkersyge og for højt blodtryk.
Min datter har således ikke været påvirket af det og pt regner de med at min sukkersyge er væk. Jeg tjekkede blodsukker den anden dag for at se, hvordan det stod til og 1 time efter jeg havde spist 1½ lys bolle med ost og marmelade og drukket et glas mælk og efterfølgende en kop kaffe med mælk, var mit blodsukker 4,8. Jeg skal have lave glukosebelastnings igen iforbindelse med 8 ugersundersøgelsen hos lægen, hvor det så endelig vil vise sig, hvordan det ser ud. Krydser fingre for at jeg går fri

Har du fået andre oplysninger end de jeg fik ??
Anja
Anmeld