Fertilitet

Måske er du allerede ved at prøve at blive gravid. Eller du har måske planer om at blive gravid inden for den nærmeste fremtid. Her kan du blive klogere på frugtbarhed, ægløsning, befrugtning og alt muligt andet som omhandler fertilitet.

Du vælger artikler i kassen til højre.

Hvad er fertilitet, kort fortalt?

Når man snakker mennesker, så er fertilitet graden af din mulighed for at reproducere. De vil sige, det er din sandsynlighed for at blive gravid.

Du kan hjælpe din graviditetschance på vej ved at spise sund og dyrke motion. Du skal naturligvis undgå rygning og alkohol. Der er stor forskel på hvor lang tid det tager dig at blive gravid fra den dag du dropper præventionen, og i dag må rigtig mange par have hjælp, hvilket der er flere årsager til. Biologisk set, er kvinder mest frugtbare fra de er 16 år til de er 25 år. Kaffe kan også reducere dine chancer, og et højt stressniveau må frarådes.

Du kan kun blive gravid når du har ægløsning, og der findes forskellige måder at beregne det. Du kan f.eks. måle din temperatur hver morgen, da den stiger en lille smule når du har ægløsning, eller du kan købe en ægløsningstest som måler hormonerne i din urin. Nogle kvinder oplever desuden at få smerter i den ene side af underlivet når de har ægløsning, eller at deres bryster bliver lidt større og ømme.

Fertilitetsbehandling

Hvis du har problemer med at få børn, er der mulighed for at få hjælp på en fertilitetsklinik. Læs mere om ufrivillig barnløshed.

 

Næste side

Læs mere om

Terminsberegner

Den første dag i din sidste menstruation:

Antal dage i din cyklus:

(Mellem 22 og 45 dage)

Antal dage fra du har haft ægløsning til du får din menstruation (luthealfasen):

(Mellem 9 og 16 dage)

Beregn termin

Anslået befrugtningsdato:
Forventet terminsdato:
Så langt er du:
Fødselsgruppe: