Billig eller dyr flyverdragt: Sådan vælger du den rigtige

Spring til sidste ulæste indlæg
Følg denne tråd

377 visninger
0 svar
0 synes godt om
10. oktober 2017

Baby.dk

Fra Voresbørn.dk

Billig eller dyr flyverdragt: Sådan vælger du den rigtige

Vinteren rykker hastigt nærmere, og hvis ikke flyverdragten til dit barn er sikret, har du sikkert planer om, at den snart skal købes. Priserne svinger meget, og flyverdragter kommer med mange forskellige features, farver og funktioner. Så hvad skal du kigge efter, når du er på jagt? Er en flyverdragt på tilbud eller lagersalg lige så god som den, der hænger i butikkerne netop nu til fuld pris? Og er den billige flyverdragt fra Føtex god nok, når nu den kun koster der kvarte af de dyrere flyverdragter?

Flyverdragter til børn: komfort over smag

Det kan godt være, at flyverdragten fra Ver de Terre eller Mini Rodini er virkelig pæn og hitter på Instagram, men hvis den ikke passer på dit barns facon og fysiske udfoldelse, så er den et dårligt valg at spendere på.

– En god flyverdragt en, som er rar for børn at have på, en som er let at bevæge sig i, nem at få af og på, og som de oplever at have det godt i, når de leger og er aktive. Barnets velbehag over forældrenes smag, siger Helle Ghodt, direktør hos det danske børnetøjsfirma, Melton, som blandt andet producerer flyverdragter af mærket Mikk-line.

Børn er vidt forskellige. Nogle sprænger højdekurven, andre er lavere end gennemsnittet, nogle er brede, nogle er smalle, nogle børn er varme, andre kuldskær med hang til kolde hænder og fødder, og det skal man tage højde for, når flyverdragten skal i hus.

– Det er en god idé at kigge efter en flyverdragt, har justeringsmuligheder. For eksempel at hætten kan strammes ind, at der er justeringsmuligheder i taljen og den slags. Det giver også mulighed for at optimere på pasformen alt efter, om dit barn har en fleecetrøje inden under for eksempel, siger Penille Dalmose Christensen. Hun er beklædningsdesigner, tidligere børnetøjsdesigner og nuværende underviser i bæredygtig mode ved KEA, Copenhagen School of Design and Technology.

Hvor stor skal flyverdragten være?

En af de klassiske fejl, mange forældre begår, er, at købe flyverdragten for stor med de bedste tanker om, at der skal være vokseplads. Det er rigtigt, at der skal være lidt at give af, men bliver der for meget, kommer junior til at ligne en Michelin-mand, som ikke kan bevæge sig og som måske endda går og vælter.

– Jeg har også selv begået den fejl at købe flyverdragten for stor! Men hvis flyverdragten fylder for meget og bliver tung at gå med, så begrænser den barnets bevægelsesfrihed, og det er jo stik imod hensigten. Eller hvis ærmerne er for lange, kan armene forsvinde ind i dem og blive helt fanget derinde. Jeg vil råde til, at man tager barnet med ud og prøver dragten, siger Penille Dalmose Christensen.

Men hvornår er flyverdragten så den rigtige størrelse og pasform, hvor der er lige den rigtige mængde vokse- og bevægelsesplads?

– Prøv både at få dit barn til at sidde i flyverdragten og strække sig helt ud. Kraven må ikke genere, når barnet sidder ned, og der skal være plads nok i dragten til, at den ikke strammer eller stumper nogen steder, når barnet sidder. Lad også barnet gå lidt rundt i flyverdragten, så kan man næsten se på måden, barnet bevæger sig på, om den dur til leg og fysisk udfoldelse, siger Penille Dalmose Christensen.

Der er også en anden nem måde at tjekke størrelse på, hvis poden ikke er helt samarbejdsvillig den dag, slaget skal stå:

– Der skal være en håndfuld stof at få fat i under rumpen, mellem benene. Så er der plads nok til, at de både kan bukke sig ned, strække sig og kravle i den, siger Penille Dalmose Christensen.

Flyverdragtens tekniske evner

Waterpresure, åndbarhed, vindtæthed, tørreskabstemperatur og imprægneringstyper kan lyde som russisk i dine ører. Informationerne er mange, men hvad er vigtigt?

–  Det kan være lidt abstrakt at stå og kigge på, for hvad er godt og hvad er godt nok, og hvad betyder hvad? Man vil tit møde en skala, der hedder WP – waterpresure – når det kommer til, hvor vandtæt flyverdragten er. Til det kan jeg fortælle, at almindeligt regntøj har en WP på 3000. Noget skitøj går helt op til 10.000 WP, men en høj WP er ikke nødvendigvis bare bedre. Jo mere vandtæt en flyverdragt er, jo sværere vil den også være at ånde i. Og man må også spørge sig selv, om det er nødvendigt med en WP, der er højere end regntøj. Alle den slags detaljer vil stå på flyverdragtens label. Her vil også stå, om flyverdragten har fået tætningstape på undersiden af syningerne, som jeg også vil anbefale, man går efter. Det gør den også mere vandtæt, forklarer Penille Dalmose Christensen.

Læs resten

Anmeld Citér

3 numre af Vores Børn + 2 LEGO Storage bokse.

Spar 384 kr.

Køb her for kun 229 kr.

[ Spring til toppen ]

Gå til forsiden

Gratis eksperthjælp

Det er gratis at søge hjælp hos vores eksperter - se alle eksperterne her.

Egmont Publishing A/S
Strødamvej 46
2100 København
CVR: 83131128
Bliv fan på Facebook
Baby.dk på Google+